Draaien

DRAAIEN - Metaaldraaibanken

Een ruim aanbod aan draaibanken

U kunt hier terecht voor een hobby draaibank of een draaibank voor het zwaardere werk en geavanceerde functies. Tevens zijn er verschillende oplossingen mogelijk afhankelijk van de door u gewenste nauwkeurigheid van de draaibank.

Onze modellen gaan van tafel draaibanken gericht op modelbouw tot onderhoud en productie draaibanken met een centerlengte van 30 cm t/m 3 meter( in de werkplaats maar bvb ook op werkplaatsen op een schip), scholen of zwaardere industrie. 

Om u dit alles aan te kunnen bieden hebben onze specialisten de beste leveranciers (zoals Optimum, Emco en jet) voor elk gekozen en zult u dus een ruime keuze aan mogelijkheden zien.

Niet zeker over uw keuze of hulp nodig? Graag helpen we u bij de keuze van de juiste draaibank voor uw werk. Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst op het nummer +31 (0)30 296 32 70 of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vdhmachines.nl.

De verschillende opties bij uw keuze van de juiste draaibank

Bij de keuze van uw draaibank heeft u verschillende opties voorhanden, zoals:

Gaat u de draaibank gebruiken voor hobby, incidenteel of vol continue gebruik?

Wisselt u veel tussen de verschillende beitels? Dan kan een snelwissel beitelhouder een welkome optie zijn.

Wel of geen koelpomp? Of gaat u liever voor nevelkoeling?

Heeft u voorkeur voor een diameter van de asdoorlaat? U heeft de keuze van 22 tot 105mm asdoorlaat.

Wel of geen digitale uitlezing ? een conventionele draaibank of juist een cnc gestuurde draaibank?

Een goede oplossing voor elk draaiwerk in metaal!

Of u nu af en toe als hobby of kleine stukwerken wenst te draaien of grotere diameters en lengtes wenst te verwerking in staal of RVS, u vindt hier de juiste oplossing.

Elke draaibank is gericht op zijn toepassingen. U kent uw toepassing beter dan wie ook.

Ga volgende zaken na alvorens u een machine gaat kiezen:

  1. Wat is maximale diameter die u wenst te draaien. (Hiervoor ook doorlaat nodig?)
  2. Welke lengte hebben uw  werkstukken  maximaal
  3. Welk materiaal wenst u te bewerken (staal, aluminium, kunststof, RVS,…). Dit is heel belangrijk voor de krachten die de machine zal te verduren krijgen.
  4. Wenst u ook inwendig draaiwerk uit te voeren?
  5. Gaat u veel draadsnijden? Alleen metrisch of ook imperial, trapezium e.d.?
  6. Gaat u de machine incidenteel gebruiken of eerder continue (let wel als u van plan bent de machine bvb een paar uur aaneensluitend te gebruiken dan valt dit onder continue, ook al doet u dat maar één dag per maand bv.)
  7. Wat verwacht u in de toekomst nog met deze machine te willen doen .( U heeft geen glazen bol maar denk eraan dat eens u de machine heeft u best bovenstaande stappen nog eens overloopt alvorens aan het werk te gaan)

Nog niet zeker? Contacteer dan onze klantendienst op het nummer +31 (0)30 296 32 70 of stuur een mailtje met uw vraag naar info@vdhmachines.nl

Kwalitatieve machines waarop u kan vertrouwen.

Als u kiest voor een van onderstaande machines kiest u voor hoge precisie, lange levensduur en conformiteit aan de regelgeving.

Zowel in ontwerp als productie waken Europese ingenieus erover dat u over een kwalitatief product zal beschikken. Deze specialisten kiezen ook de kwalitatief betere componenten in de machine die u niet ziet en zorgen dat deze goed op elkaar zijn afgestemd. Dit resulteert in langere levensduur van uw machine. 

Ook voor veiligheid en conformiteit zowel op mechanisch als elektrisch vlak bieden wij de beste oplossingen op de markt.